Hybride warmtepomp

 • 70% tot 100% minder gasverbruik
 • Klaar voor de toekomst
 • Bespaar op je energierekening
Gratis warmtepomp quickscan

Hybride warmtepomp

Wat houdt het in?

Ben je op zoek naar een handige en zuinige manier om je huis warm te houden? Misschien is een hybride warmtepomp wel iets voor jou. Dit slimme apparaat gebruikt zowel schone energie uit de lucht als gewoon gas om je huis te verwarmen. Zo bespaar je energie én help je het milieu.

Met de hybride warmtepomp van Stijlhoeve geniet je niet alleen van een lekker warm huis, maar help je ook mee aan een groenere wereld. Deze slimme pomp gebruikt zowel groene energie als gewoon gas, waardoor het een goede balans vindt tussen zuinigheid en milieuvriendelijkheid. Daarnaast schakelt hij automatisch tussen de warmtepomp en de CV-ketel, zodat je altijd de juiste warmtebron hebt. Dat betekent lagere rekeningen én minder CO2-uitstoot.

Hybride warmtepomp

voordelen

bespaar op energiekosten en zorg ondertussen voor een comfortabel klimaat

 • null
  Klaar voor de toekomst

Het doel is dat Nederland in 2050 van het aardgas af is. Met de aanschaf van een warmtepomp maak je al een eerste stap in de goede richting.

 • null
  Waardevermeerdering huis

Een warmtepomp zorgt ervoor dat de waarde van jouw woning stijgt. Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een HR-ketel, verandert het energielabel van je woning. Een hybride systeem zorgt al voor een verbetering van 1 tot 2 indexklassen/labelstappen.

 • null
  Minder CO₂-uitstoot

Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO₂ in de atmosfeer, wat zorgt voor opwarming van de aarde. Met een warmtepomp wordt het huis (voor een groot deel) met energie uit de lucht of de bodem verwarmd. Hierdoor verbruik je minder tot geen gas en vindt er minder CO₂-uitstoot plaats.

 • null
  Verwarmen en koelen

Naast verwarmen kan een bodemwarmtepomp voor verkoeling zorgen. Dit kan erg van pas komen op bijvoorbeeld een warme zomerdag. Dankzij een warmtepomp is een airco minder snel nodig.

Op weg naar een duurzame toekomst

Overstappen naar een hybride warmtepomp heeft veel voordelen. Allereerst is het een efficiënte manier om je huis te verwarmen. Maar het is ook goed voor het milieu. Met zo’n warmtepomp zet je namelijk een eerste stap om minder afhankelijk te zijn van aardgas, wat helpt om Nederland in 2050 aardgasvrij te maken.

Daarnaast verbetert een warmtepomp niet alleen het comfort in huis, maar ook de waarde van je woning. Doordat je minder energie verbruikt en de CO2-uitstoot vermindert, krijgt je huis een beter energielabel en stijgt de waarde ervan. En alsof dat nog niet genoeg is, kan een hybride warmtepomp ook koelen. Zo blijft je huis het hele jaar door aangenaam, ongeacht het seizoen.

Verschillende types hybride warmtepompen

Er zijn diverse soorten hybride warmtepompen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken:

Split warmtepomp, met een buitenunit, gebruikt enkel warmte uit de buitenlucht en is geschikt voor ruimteverwarming via de CV-installatie.

Mono block warmtepomp heeft geen buitenunit en staat volledig binnen. Deze variant haalt warmte uit de afgevoerde ventilatielucht en kan worden gebruikt voor zowel het verwarmen van sanitair water als voor de centrale verwarming.

Door te kiezen voor het type dat het beste bij je behoeften past, kun je profiteren van een efficiënte en comfortabele verwarmingsoplossing die past bij jouw woonsituatie.

warmtepompen

Split warmtepomp

Systeem met buitenunit: de warmte wordt alleen uit de buitenlucht gehaald en kan alleen worden gebruikt voor ruimteverwarming (CV).

Mono block warmtepomp

Systeem zonder buitenunit: het systeem staat in zijn geheel binnen en haalt de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht. Het is geschikt voor verwarming van het sanitaire water en voor het CV-water.

Tips voor het kiezen van de juiste hybride warmtepomp voor jouw woning

Bij het overwegen van de aanschaf van een hybride warmtepomp zijn er verschillende cruciale factoren om in gedachten te houden. Allereerst zijn er de initiële kosten, die vaak als een aanzienlijke investering worden beschouwd. Gelukkig biedt de overheid subsidies voor warmtepompen (ISDE) aan die de financiële last kunnen verlichten.

Een andere belangrijke overweging is de isolatie van je huis. Een goed geïsoleerde woning is belangrijk om het maximale rendement uit de warmtepomp te halen. Zorg dus voor goede spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Anders kan de warmtepomp mogelijk niet genoeg warmte leveren, waardoor de cv-ketel moet bijspringen. Verder is het belangrijk om te kijken naar je huidige verwarmingssysteem. Warmtepompen functioneren het beste bij lagere cv-watertemperaturen. Een handige test is om op een koude dag de cv-watertemperatuur op 50 graden te zetten. Als je huis comfortabel warm blijft, kan een warmtepomp een goede keuze zijn. Het is dus verstandig om deze factoren grondig te overwegen voordat je tot aanschaf overgaat.

Lees meer over deze subsidie

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt door gebruik te maken van twee verschillende energiebronnen: hernieuwbare energie uit de omgevingslucht of ventilatielucht, en conventionele brandstoffen zoals gas. De warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht buiten of de ventilatielucht binnen en gebruikt deze warmte om je huis te verwarmen.

Wanneer de buitentemperatuur te laag is of er veel warmtevraag is, schakelt de warmtepomp automatisch over naar de CV-ketel, die bijvoorbeeld op gas werkt, om de benodigde warmte te leveren. Op deze manier zorgt de hybride warmtepomp ervoor dat je huis efficiënt en betrouwbaar wordt verwarmd. Hij maakt gebruik van zowel groene energie als reguliere brandstoffen, wat een duurzame en betrouwbare oplossing biedt voor je verwarmingsbehoeften.

Neem contact op

Voor meer informatie over hybride warmtepompen en subsidie mogelijkheden, neem contact met ons op.  Klik hier voor de Privacyverklaring

  Wij werken met topmerken

  Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

  Stijlhoeve Mitsubishi pomp

  Onze producten zijn milieuvriendelijk en helpen de CO2  uitstoot verminderen. Van warmtepompen voor residentiële toepassingen tot totaaloplossingen voor tertiaire gebouwen. Mitsubishi heeft het allemaal in huis.

  Stijlhoeve Nibe pomp

  Met een warmtepomp van NIBE creëer je het perfecte comfortniveau in je huis tegen betaalbare kosten en met respect voor de natuur. Een ruime keuze uit een zeer gevarieerd assortiment warmtepompen voor bijna élke situatie.

  Stijlhoeve Stiebel pomp

  Al meer dan 40 jaar leverancier van warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw. Warmtepompen behalen een hoog rendement, zelfs bij extreem koude. Stiebel Eltron staat al jaar en dag bekend om zijn kwaliteit.