Zonnepanelen laten plaatsen door de Stijlhoeve

 • Bespaar op energierekening
 • Verhoog waarde van de woning
Vraag de gratis dakscan aan

Zet in op de kracht van de zon met zonnepanelen

Wek je eigen stroom op met de zonnepanelen van Stijlhoeve

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en efficiënter. Met de zonnepanelen op je dak van Stijlhoeve in Zenderen, kun je ook met bewolkt weer profiteren van de Nederlandse zon en in je eigen energievoorziening voorzien. Woon je in Almelo, Hengelo, Enschede of omstreken, kom dan eens kijken bij Stijlhoeve voor mooie zonnepanelen en bespaar op je energiekosten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Duurzame zonnepanelen leveren een groot deel van je stroom

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier een groot deel van je stroom leveren. De zon als energiebron is onuitputtelijk. Het omzetten van zonlicht naar elektriciteit gaat zonder uitstoot van het broeikasgas CO2.

Flinke besparing van de maandelijkse energierekening dankzij zonnepanelen

Steeds meer mensen in Almelo, Hengelo, Enschede en omstreken kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Een logische trend, zonnepanelen zijn namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar zorgen ook nog eens voor een flinke besparing op uw maandelijkse energierekening.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die het daglicht opvangen en dit omzetten naar gelijkstroom. Omdat gelijkstroom niet gebruikt kan worden in een woning, worden zonnepanelen altijd voorzien van een omvormer. Een omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom, waardoor de elektriciteit klaar is voor gebruik.

Meer weten over onze zonnepanelen en omvormers? 

BTW terugvragen voor je zonnepanelen?

Het is mogelijk om de btw, die je betaalt over de aankoop en installatie van je zonnepanelen, terug te vragen van de Belastingdienst. Met btw-teruggave bespaar je 21% op het totale aankoopbedrag.

Lees hier meer over btw-teruggave

Voordelen

Jouw eigen energie opwekken met zonnepanelen op je dak‎

 • null
  Lagere energierekening

Door zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken. Je hoeft dus niet meer volledig energie van de energieleverancier te bekostigen. In de zomer kan het zo zijn dat je je eigen huishouden van 100% eigen opgewekte energie kan voorzien. Na ongeveer 7 à 8 jaar maak je per jaar bij een gemiddeld gezin tegen de € 1.000 winst.

 • null
  Minder CO₂-uitstoot

De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie. Bij het opwekken komt geen CO₂ vrij. Dit bespaart per jaar 60 kilogram CO₂ per m2 zonnepaneel. Zo kunnen we het broeikaseffect tegengaan.

 • null
  Milieuvriendelijk

Door zonnepanelen aan te schaffen zorg je er zelf voor dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu omdat je CO₂-uitstoot naar beneden gaat. Door energie op te wekken uit een onuitputtelijke natuurlijke bron, ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en steun je de Nederlandse economie. Het is zelfs mogelijk om al je stroom met je zonnepanelen op te wekken, waardoor je op dat vlak zelfvoorzienend wordt.

 • null
  Waardestijging van uw woning

Wanneer u een zonnepaneleninstallatie op uw dak heeft en u wilt uw huis verkopen, dan voegt de geplaatste zonnepanelen extra waarde aan uw woning toe. Onder andere omdat de maandlasten voor de volgende bewoner lager zijn. Daarnaast is een zonnepanelen installatie gunstig voor het energielabel van uw woning. Zonnepanelen zorgen voor een lager energielabel en dus een hogere waarde van de woning betekenen.

Richting en hellingshoek bepalen het rendement van zonnepanelen

Om een optimaal rendement te behalen is de richting waarop de zonnepanelen geplaatst worden uiterst belangrijk. De zon speelt hierin een essentiële rol. De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Daarnaast zorgt de baan van de zon ervoor, dat objecten gericht naar het zuiden het meeste licht vangen.

De hellingshoek van een zonnepaneel is de mate waarin uw zonnepanelen worden gekanteld. 0° is helemaal plat en 90° is volledig verticaal. Om het meeste rendement uit uw zonnepanelen te halen, moet u dus rekening houden met de hellingshoek van de zonnepanelen. De ideale hellingshoek wordt bepaald aan de hand van de richting waarin de zonnepanelen liggen. Door hier goed op in te spelen kunt u het rendement op uw zonnepanelen verhogen.

Hoe en waar plaats ik zonnepanelen?

Schuin dak

Het monteren van zonnepanelen op een schuin dak, met dakpannen op een frame dat over de dakpannen wordt gemonteerd, is een voordelige en solide installatie. Een voordeel hiervan is dat de temperatuur van de zonnepanelen lager blijft doordat er wind onderdoor waait. Hierdoor zal de prestatie van de zonnepanelen verbeteren en krijgt u een beter rendement uit uw zonne-energie installatie.

Plat dak

Is jouw platte dak geschikt voor zonnepanelen? Dan kun je genieten van de voordelen van het opwekken van je eigen stroom: een lagere energierekening, meer onafhankelijkheid, en je bouwt mee aan een goede toekomst voor toekomstige generaties. Vaak worden zonnepanelen op een plat dak zoveel mogelijk richting het zuiden gericht. Dan vangen de zonnepanelen het meeste licht en leveren ze het hoogste rendement op.

Wat heb je nog meer nodig bij zonnepanelen?

Omvormer

Een omvormer is onmisbaar in een zonnepaneleninstallatie. Een omvormer zet de opgewekte energie, van zonnepanelen, om in bruikbare stroom voor in huis. Als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, hoort daar dus een omvormer bij. Omdat een omvormer mede het rendement van zonnepanelen bepaalt, is het belangrijk om voor een goede omvormer te kiezen.

Accusysteem

De Fronius Solar Battery maakt gebruik van krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie. Een lange levensduur, korte laadtijden en een hoge ontladingsdiepte kunnen hierdoor worden gegarandeerd. De opslagcapaciteit van de Fronius Solar Battery kan aan de individuele behoeften van de klant worden aangepast.

Stijlhoeve werkt met topmerken zonnepanelen

Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

Solarwattpaneel
Solarwatt

De Solarwatt classic style onderscheidt zich door het mooie design. De voorkant van het paneel heeft volledig zwarte zonnecellen die beschermd zijn door gehard zonneglas met een anti-reflecterende coating. De zwarte folie op de achterkant van het paneel en de onzichtbare interconnectiestrips aan de uiteinden, zorgen voor een egaal zwart vlak dat opgaat in de achtergrond.  

Zonnepanelen zorgen voor schone en duurzame energie

Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen in het proces van het genereren van elektriciteit. Vanuit een milieuvriendelijk perspectief, is zonne energie de meest schone en groene energie. Het is schoon, duurzaam en helpt bij de bescherming van ons milieu.

Zonne energie heeft geen brandstof nodig om te werken. Dit betekent dat het de keten van prijsstijgingen van traditionele brandstoffen kan doorbreken. Daarnaast draagt het niet bij aan de kosten en problemen van het winnen en transporteren van brandstof of het opslaan van radioactief afval.

Meer informatie?

Meer weten over zonnepanelen?
Neem dan vrijblijvend contact met Stijlhoeve op.  Klik hier voor de Privacyverklaring