De kickstarter voor het verduurzamen van je woning

 • 70% tot 100% minder gasverbruik
 • Klaar voor de toekomst
 • Bespaar op je energierekening
Gratis warmtepomp quickscan

Een warmtepomp als duurzame energiebron

De rol van de warmtepomp in de energietransitie

Momenteel vindt er in Nederland een energietransitie plaats. De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig duurzame (groene) energie. Duurzame energie kennen we vanuit zon, wind, biomassa en water. Een warmtepomp draagt direct bij aan de doelstelling van de energietransitie. Daarom schaffen steeds meer mensen in Enschede, Hengelo, Almelo en omstreken een warmtepomp aan.

Een warmtepomp is een apparaat dat energie kan overdragen. Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en omgekeerd. Voor het verplaatsen van de warmte of koude gebruikt een warmtepomp een vloeistof als transportmiddel. Doormiddel van stroom haalt een warmtepomp warmte uit bronnen zoals lucht, bodem- of grondwater. Hierdoor kan een warmtepomp zorgen voor de verwarming van je huis en eventueel warm water. Woon jij in Oost-Nederland en ben je op zoek naar een warmtepomp? Bekijk dan eens de warmtepompen van Stijlhoeve in Twente.

Stijlhoeve gas naar stroom

voordelen

bespaar op energiekosten en zorg ondertussen voor een comfortabel klimaat

 • null
  Klaar voor de toekomst

Het doel is dat Nederland in 2050 van het aardgas af is. Met de aanschaf van een warmtepomp maak je al een eerste stap in de goede richting.

 • null
  Waardevermeerdering huis

Een warmtepomp zorgt ervoor dat de waarde van jouw woning stijgt. Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een HR-ketel, verandert het energielabel van je woning. Een hybride systeem zorgt al voor een verbetering van 1 tot 2 indexklassen/labelstappen.

 • null
  Minder CO₂-uitstoot

Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO₂ in de atmosfeer, wat zorgt voor opwarming van de aarde. Met een warmtepomp wordt het huis (voor een groot deel) met energie uit de lucht of de bodem verwarmd. Hierdoor verbruik je minder tot geen gas en vindt er minder CO₂-uitstoot plaats.

 • null
  Verwarmen en koelen

Naast verwarmen kan een bodemwarmtepomp voor verkoeling zorgen. Dit kan erg van pas komen op bijvoorbeeld een warme zomerdag. Dankzij een warmtepomp is een airco minder snel nodig.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een van de meest gekozen warmtepompen. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een gasgestookte hoogrendementsketel. De samenstelling van het systeem hangt af van het type pomp, maar bestaat doorgaans uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit van een warmtepomp vangt warmte op en verplaatst deze naar de binnenunit. In de binnenunit zit de warmtepomp verwerkt. Zowel de buitenunit als de binnenunit zijn gekoppeld aan de CV-ketel en een slimme thermostaat.

Bij een hybride systeem werken warmtepomp en CV-ketel samen bij het verwarmen van de woning en het sanitaire water. De ene keer zal de warmtepomp het meeste warmte leveren, de andere keer de CV-ketel. Dit is afhankelijk van de buitentemperatuur en de gevraagde hoeveelheid warmte.

Welke soorten hybride warmtepompen zijn er?

De warmtepomp in een hybride systeem onttrekt warmte aan de lucht. Dat kan de buitenlucht zijn of de ventilatielucht in huis. Er zijn 2 verschillende systemen:

Split warmtepomp

Systeem met buitenunit: de warmte wordt alleen uit de buitenlucht gehaald en kan alleen worden gebruikt voor ruimteverwarming (CV).

Mono block warmtepomp

Systeem zonder buitenunit: het systeem staat in zijn geheel binnen en haalt de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht. Het is geschikt voor verwarming van het sanitaire water en voor het CV-water.

Subsidie voor warmtepompen (ISDE)

Het energetisch rendement van warmtelevering met een warmtepomp is aanzienlijk hoger dan het energetisch rendement van warmteopwekking met cv-ketel. Dit betekent dat er minder primaire energie nodig is en er dus een positieve bijdrage is aan de CO2 doelstelling. Een warmtepomp zorgt er namelijk voor dat je CO2-uitstoot van de verwarming daalt met zo’n 25 tot 50 procent. Daarom zit er een subsidie op warmtepompen.

Ben je van plan een warmtepomp aan te schaffen voor je woning. Dan is de kans groot dat je gebruik wilt maken van deze subsidie. Wil je een subsidieaanvraag doen voor een warmtepomp? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt het indicatieve bedrag tussen de € 500 en € 2.500.

Je komt in aanmerking voor de ISDE als de warmtepomp voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
 • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
 • Het ruimteverwarmingstoestel heeft een vermogen van ten hoogste 70 kW.
 • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.
 • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.
Lees meer over deze subsidie

Jouw warmtepomp specialist in Oost-Nederland

Stijlhoeve is dé specialist in warmtepompen voor heel Oost Nederland. We werken regelmatig aan projecten in Enschede, Hengelo, Almelo maar ook in de rest van de regio staan we graag voor je klaar. Start vandaag nog met duurzaam en stijlvol wonen met een warmtepomp van Stijlhoeve. Een warmtepomp is de ideale kickstarter voor duurzaam wonen. Naast warmtepompen kun je bij Stijlhoeve terecht voor advies, uitwerking en samenstellen van eerlijke en stijlvolle woonproducten met een klassieke of landelijke uitstraling.

Vrijblijvend persoonlijk advies op maat?

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!  Klik hier voor de Privacyverklaring

  Wij werken met topmerken

  Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

  Stijlhoeve Mitsubishi pomp

  Onze producten zijn milieuvriendelijk en helpen de CO2  uitstoot verminderen. Van warmtepompen voor residentiële toepassingen tot totaaloplossingen voor tertiaire gebouwen. Mitsubishi heeft het allemaal in huis.

  Stijlhoeve Nibe pomp

  Met een warmtepomp van NIBE creëer je het perfecte comfortniveau in je huis tegen betaalbare kosten en met respect voor de natuur. Een ruime keuze uit een zeer gevarieerd assortiment warmtepompen voor bijna élke situatie.

  Stijlhoeve Stiebel pomp

  Al meer dan 40 jaar leverancier van warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw. Warmtepompen behalen een hoog rendement, zelfs bij extreem koude. Stiebel Eltron staat al jaar en dag bekend om zijn kwaliteit.