Met een waterontharder is je hele huis kalkvrij

 • Geen kalk meer in huis
 • Goed voor alle apparaten
 • Beter voor huid en haar
Bezoek onze showroom

Waterontharders

De kracht van zacht water met waterontharders

Woon je in Almelo, Hengelo, Enschede en omstreken en zoek je een goede waterontharder? Dan ben je bij het juiste adres bij Stijlhoeve in Twente. Niet alleen je vaatwasser, espressomachine en waterkoker houden van zacht water, al je huishoudelijke apparaten zijn er dol op. Een waterontharder zorgt voor zacht water zonder kalk.

Verder zorgt een waterontharder voor een betere werking en een langere levensduur van je apparatuur. Daarnaast zul je merken dat je koffie en thee lekkerder zullen smaken. En je douche? Die is voor altijd kalkvrij, waardoor je, dankzij de waterontharder, een heerlijk zachte huid krijgt.

De waterontharders met 100% zacht-garantie

Waterontharders bieden verschillende voordelen die jouw huishouden ten goede komen:

 • 100% kalkvrij water, 24 uur per dag (zonder onderbreking)
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt
 • Technisch de winnaar van alle waterontharders
 • Werkt volledig zonder stroom
 • Compact van formaat, daardoor in vrijwel elke ruimte te plaatsen

Wij leveren en installeren onze waterontharders in heel Nederland. Dus in welke provincie je ook woont: Stijlhoeve staat voor je klaar!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vind Stijlhoeve in Twente en omstreken

Stijlhoeve is gelokaliseerd de Lidwinaweg 40 in Zenderen tussen Almelo en Hengelo. Vanuit Enschede of Hengelo zijn we goed te bereiken via Borne. Dat betekent dat u Stijlhoeve ook kunt bezoeken via de A35 of de A1.

Voordelen

Van een waterontharder geïnstalleerd in jouw huis

 • null
  Geen onderbreking

de waterontharder zorgt voor 100% kalkvrij water en werkt 24 uur per dag

 • null
  Duurzaam

werkt volledig zonder stroom

 • null
  Neemt weinig ruimte in

compact van formaat, daardoor in vrijwel elke ruimte te plaatsen

Hoe werkt het?

Een waterontharder wordt geïnstalleerd tussen de watertoevoer en de uitgang van de kraan in huis. Dit apparaat is ontworpen om kalk (magnesium en calcium) uit het water te verwijderen, waardoor het volledig vrij is van kalkaanslag. Het verwijderde kalk wordt via een buis afgevoerd naar het riool, waardoor het niet langer aanwezig is in het water dat uit je kraan stroomt.

In tegenstelling tot magneetontharders, die slechts tijdelijk de samenstelling van water veranderen, pakt een waterontharder het probleem van hard water bij de kern aan. Dit gebeurt door middel van ionenwisseling, waarbij het kraanwater wordt geleid door een cilinder gevuld met kunstharsbolletjes. Kalkdeeltjes hechten zich aan deze bolletjes en worden volledig verwijderd.

De ionenwisselaar wordt ongeveer eens per week automatisch gespoeld met zout water, zodat de ionenwisselaar constant kan blijven ontharden. Dit proces verloopt volledig geautomatiseerd en wordt aangestuurd door een computersysteem, waardoor jij hier geen omkijken naar hebt.

Onderhoud van waterontharders

Bij waterontharders is het nodig om regelmatig speciaal onthardingszout toe te voegen aan het zoutreservoir. Hoe vaak je het zout dient bij te vullen hangt af van je waterverbruik en zal doorgaans ongeveer eens in de 4 tot 6 weken zijn. Als je dit niet doet, zal de waterontharder zijn functie niet meer goed kunnen uitvoeren, wat kan leiden tot de vorming van kalk en het ontstaan van nieuwe kalkaanslag. Het is dus essentieel om dit onderhoudsaspect van de waterontharder niet te verwaarlozen, zodat je blijvend kunt genieten van zacht en kalkvrij water in je huis.

Vraag een vrijblijvende een offerte aan

Huishoudelijke waterontharders

Huishoudelijke waterontharders moeten compact, eenvoudig en storingsvrij zijn, zodat je zorgeloos en zonder gedoe geniet van zacht water. In Nederland is de meterkast de aangewezen plek voor de waterontharder, maar dan moet hij er wel in passen. Speciaal daarom is deze serie waterontharders ontwikkeld. Voorzien van een uitgebreide moderne besturing die optioneel kan worden voorzien van een wifi-verbinding.

Woon je in Almelo, Hengelo, Enschede of omstreken in Twente, bekijk dan onze waterontharders en doe je huishoudelijke apparaten een plezier.

Verschillende uitvoeringen

De waterontharders van Stijlhoeve hebben allen een speciale hoogwaardige hars, waardoor ze een enorme uitwisselcapaciteit hebben en een minimaal zoutverbruik. Leverbaar in diverse trendy kleuren en voorzien van je eigen bedrijfslogo. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waterontharders