Stijlvol én duurzaam wonen.
Dat staat bij ons voorop.

warmtepompen

van gas naar stroom

Een warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere. Niet meer en niet minder.

Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en omgekeerd. Voor het verplaatsen van de warmte of koude gebruikt de warmtepomp meestal een vloeistof als transportmiddel.

Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis en eventueel warm water. Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Er is nu een aantrekkelijke subsidie op warmtepompen.

Een warmtepomp is goed voor het klimaat: je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo’n 25 tot 50 procent. En ook je energierekening gaat omlaag.

Stijlhoeve gas naar stroom

Wij werken met topmerken

Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

Stijlhoeve Mitsubishi pomp

Onze producten zijn milieuvriendelijk en helpen de CO2  uitstoot verminderen. Vvan warmtepompen voor residentiële toepassingen tot totaaloplossingen voor tertiaire gebouwen. Mitsubishi heeft het allemaal in huis.

Stijlhoeve Nibe pomp

Met een warmtepomp van NIBE creëer je het perfecte comfortniveau in je huis tegen betaalbare kosten en met respect voor de natuur. Een ruime keuze uit een zeer gevarieerd assortiment warmtepompen voor bijna élke situatie.

Stijlhoeve Stiebel pomp

Al meer dan 40 jaar leverancier van warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw. Warmtepompen behalen een hoog rendement, zelfs bij extreem koude. Stiebel Eltron staat al jaar en dag bekend om zijn kwaliteit.

voordelen

bespaar op energiekosten en zorg ondertussen voor een comfortabel klimaat

 • null
  klaar voor de toekomst

Het doel is dat Nederland in 2050 van het aardgas af is. Met de aanschaf van een warmtepomp maak je al een eerste stap in de goede richting.

 • null
  waardevermeerdering huis

Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een HR-ketel, verandert het energielabel van je woning. Een hybride systeem zorgt al voor een verbetering van 1 tot 2 indexklassen/labelstappen. En daarmee stijgt ook de waarde van de woning.

 • null
  minder CO₂-uitstoot

Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO₂ in de atmosfeer, wat zorgt voor opwarming van de aarde. Met een warmtepomp wordt het huis (voor een groot deel) met energie uit de lucht of de bodem verwarmd, en verbruik je minder tot geen gas. En dus vermindert de CO₂-uitstoot.

 • null
  verwarmen en koelen

Naast verwarmen kan een bodemwarmtepomp voor verkoeling zorgen. Bijvoorbeeld op een warme zomerdag. Een airco is niet meer nodig.

Warmtepomp als duurzame energiebron

hoe werkt een warmtepomp?

Van alle energiebesparende technieken is het gebruik van de warmtepomp verreweg het meest populair. De warmtepomp kan energie omzetten naar een bruikbaar temperatuurniveau voor koeling of verwarming . Warmtepompen maken van laagwaardige warmte, die ze ontrekken uit een bron, bruikbare warmte van max. 60 grC. De warmtepomp zelf wordt aangedreven door elektriciteit. De warmtepomp zet dmv compressie laagwaardige warmte om in hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming van ruimte’s en tapwatervoorziening. In principe werkt het net als een koelkast: door een koelvloeistof rond te pompen die aan de koude kant warmte opneemt en aan de warme kant warmte weer afgeeft aan bijvoorbeeld de centrale verwarming. Omgekeerd kan de warmtepomp als airco werken. Een warmtepomp kan dus als energiebron gebruikt worden voor uw woning en/of zwembad.

meer informatie?

Meer weten over warmtepompen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Klik hier voor de Privacyverklaring