Laat je overtuigen door de kracht van de zon. Kies voor een zonneboiler.

 • Bespaar zo’n 50% op energiekosten
 • Verhoogt waarde woning
Vraag gratis offerte aan

Zonneboiler

Bespaar op je energieverbruik

Een zonneboiler is een installatie waarmee de energie van de zon kan worden opgevangen om sanitair water, bad en douche, te verwarmen.

Een zonneboiler werkt op het licht van de zon (en niet zijn warmte) om water te verwarmen. Met zo’n installatie kan heel wat energie worden bespaard aangezien de bezonning van 1m2 dakoppervlakte overeenkomt met 100 l stookolie of 100 m3 aardgas. Over het algemeen wordt zo 50 tot 70% van het water verwarmd dat in de keuken of de badkamer wordt verbruikt.

Door dit warme water onmiddellijk in een wasmachine of vaatwasser te gebruiken, kan ook het stroomverbruik van deze toestellen om water te verwarmen worden uitgeschakeld en wordt de wascyclus verkort.

Stijlhoeve Energieverbruik

voordelen

van een zonneboiler in jouw huis

 • null
  gratis energie van de zon

Met een zonneboiler benut je gratis de energie van de zon. Zelfs op bewolkte dagen levert hij warmte door de ‘absorptie’ van licht.

 • null
  weinig onderhoud

Een zonnecollector is een robuuste techniek die weinig onderhoud nodig heeft en niet gevoelig is voor storingen.

 • null
  goedkoop & eenvoudig

Een zonneboiler is in Nederland het goedkoopste en eenvoudigste systeem om zonne-energie te benutten met de kortste terugverdientijd.

 • null
  eenvoudige installatie

Een zonneboiler is relatief eenvoudig te installeren en kan geplaatst worden naast het bestaande verwarmingssysteem.

Alles over de zonnecollectoren voor uw zonneboiler

Een zonnecollector is dé oplossing om het water op een duurzame manier te verwarmen en perfect om te combineren met een pelletkachel, pelletketel of warmtepomp. Zodra de zon niet schijnt of het vat niet voldoende op temperatuur is, springt er een andere warmtebron bij.

Er zijn twee soorten zonnecollectoren voor zonneboilers

Er bestaan twee soorten zonnecollectoren, de heatpipe zonnecollector en de vlakke plaat collector. Welke je nodig hebt, hangt af van uw wensen.

Vlakke plaat zonnecollector

De zogenaamde vlakke plaat collector bevat een donkergekleurde absorberende plaat. Deze absorbeert warmte als de zon erop schijnt, waarna ook de buizen en de collectorvloeistof van de vlakke plaat collector verhit worden. De vloeistof geeft warmte af aan het water in het voorraadvat, dat je vervolgens kunt gebruiken in je huis. Isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de vlakke plaat collector tegen warmteverlies beschermd wordt.

heatpipe zonneboiler

Heatpipe zonnecollector

Door het thermosfles principe is de heatpipe zonnecollector beter geïsoleerd dan de vlakke plaat zonnecollector. Bij lagere omgevingstemperatuur zal de heatpipe zonnecollector beduidend minder warmte verliezen dan de vlakke plaat zonnecollector. Dit zorgt vooral op de winterdag, voor- en na-jaar ervoor dat de heatpipe zonnecollector meer warmte oplevert.

Systemen voor de vlakke plaat zonnecollector

De vlakke plaat zonnecollector kan zowel in het dak als op het dak worden gemonteerd.

indak systeem zonneboiler

Indak systeem

Het grote voordeel van een indak systeem is dat het er heel erg netjes uit ziet en dat het de waarde van uw woning verhoogd. Een stukje luxe waar eventuele kopers voor willen betalen.

vlakke plaat collector zonneboiler

Opdak systeem

Subsidie voor zonneboilers (ISDE)

Wilt u een zonneboiler kopen om een ruimte of tap(water) te verwarmen? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Een zonneboiler is een systeem van een warmwaterboiler met een zonnecollector.

Voor welke zonneboilers geldt deze subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de ISDE moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.
 • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warm tapwater.
 • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.
 • De zonneboiler wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat, de energieprestatie en de jaaropbrengst. Indicatief gaat het om een bedrag vanaf € 500 per apparaat.

lees meer over de subsidie

Wij werken met topmerken

Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

Stijlhoeve Nefit boiler

Met een eigen zonne-installatie van Q CELLS verlaagt u uw stroomkosten, verzekert u op lange termijn de energietoevoer voor uw gezin en beschermt u duurzaam het milieu – energetische sanering als uw weg naar zuivere en betaalbare stroom.

Stijlhoeve Atag boiler

ATAG onderschrijft het belang om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Eigen onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in diverse hoogwaardige oplossingen voor warm water zoals onderstaande zonneboilers.

Stijlhoeve HRsolar boiler

Zonneboilers van HRsolar behalen door hun aantrekkelijke prijs en hoge opbrengst het hoogste rendement van Nederland. Daarnaast beperken de zonneboilers van HRsolar de CO2 uitstoot van je huishouden aanzienlijk.

Zonneboilers zijn duurzaam en goed voor het milieu

Hoe werkt een zonneboiler?

Stijlhoeve zonneboilers

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te
verwarmen. Een zonneboiler bestaat uit:

 • Eén of meer zonnecollectoren op het dak om zonnewarmte op te vangen
 • Een pomp en leidingen naar het voorraadvat
 • Een voorraadvat (met 80 tot 300 liter water) met verwarmd water.
 • Een naverwarmer, meestal de combiketel

In de collector zit een vloeistof. De temperatuur van de vloeistof kan door de zonneschijn oplopen tot wel 90 graden. Via een leiding wordt de warme vloeistof van de collector naar het voorraadvat gepompt. Daar stroomt het door een warmtewisselaar die de warmte afgeeft aan het water in het vat. Van het vat gaat een leiding naar de naverwarmer. Vooral ‘s winters wordt het water niet warm genoeg en springt de naverwarmer bij. Dit is meestal een cv-combiketel, die het water uit de boiler stookt bij tot minstens 60 graden Celsius.

Meer informatie?

Meer weten over zonneboilers?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Klik hier voor de Privacyverklaring