Voordelen zonnepanelen

 • Bespaar op energierekening
 • Verhoog waarde van de woning
Vraag de gratis dakscan aan

Voordelen zonnepanelen

Heb je ooit stilgestaan bij de voordelen van zonnepanelen? Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze duurzame energiebron. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor zonnepanelen?

Bij Stijlhoeve zetten we ons in voor duurzaamheid en energiebesparing. Onze zonnepanelen maken optimaal gebruik van de gratis energie van de zon. Hierdoor kun je flink besparen op je energierekening. Bovendien help je mee aan een schonere wereld door je CO2-uitstoot te verminderen. We bieden niet alleen hoogwaardige zonnepanelen, maar ook deskundig advies en uitstekende service. Zo kun je met een gerust hart kiezen voor duurzame energie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Een duurzame toekomst met zonnepanelen

De toekomst van energie in Nederland is gericht op duurzaamheid, met als doel om in 2050 volledig van het aardgas af te zijn. Door te investeren in zonnepanelen, maak je een belangrijke stap richting een duurzame toekomst.

Zonnepanelen wekken schone energie op die je direct kunt gebruiken voor je huishouden of om je elektrische apparaten van stroom te voorzien. Hierdoor ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en draag je bij aan een groenere toekomst.

Minder CO₂-uitstoot

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is de vermindering van de CO₂-uitstoot. Door zonne-energie te gebruiken, verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zoals aardgas, die bijdragen aan de opwarming van de aarde.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit zonder schadelijke uitstoot, wat betekent dat je je ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering en draagt bij aan een schonere, gezondere planeet.

Voordelen van zonnepanelen: Een slimme investering voor je huis

Wist je dat zonnepanelen de waarde van je huis kunnen verhogen? Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke toevoeging voor potentiële kopers, omdat ze de energiekosten verlagen en bijdragen aan een beter energielabel. Een van de voordelen van zonnepanelen is dat je huis niet alleen energiezuiniger, maar ook milieuvriendelijker wordt. Dit betekent dat je woning minder energie verbruikt, wat resulteert in lagere maandelijkse kosten voor de nieuwe eigenaar.

Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan een beter energielabel, wat een positief effect heeft op de marktwaarde van je huis. Potentiële kopers zien de voordelen van een energiezuinig en duurzaam huis, waardoor je woning aantrekkelijker wordt en een hogere verkoopprijs kan opleveren. Investeren in zonnepanelen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn.

Verwarmen en koelen

Zonnepanelen kunnen een rol spelen in het efficiënter verwarmen en koelen van je huis. In combinatie met een warmtepomp, die gebruik maakt van energie uit de lucht of de bodem, kun je je huis op een duurzame manier verwarmen in de winter en koelen in de zomer.

Dit kan vooral nuttig zijn tijdens warme zomerdagen, wanneer je normaal gesproken een energieverslindende airco zou gebruiken. Door te kiezen voor zonnepanelen in combinatie met warmtepompen, bespaar je energie en geniet je van een comfortabel binnenklimaat, het hele jaar door.

Voordelen

Jouw eigen energie opwekken met zonnepanelen op je dak‎

 • null
  Lagere energierekening

Door zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken. Je hoeft dus niet meer volledig energie van de energieleverancier te bekostigen. In de zomer kan het zo zijn dat je je eigen huishouden van 100% eigen opgewekte energie kan voorzien. Na ongeveer 7 à 8 jaar maak je per jaar bij een gemiddeld gezin tegen de € 1.000 winst.

 • null
  Minder CO₂-uitstoot

De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie. Bij het opwekken komt geen CO₂ vrij. Dit bespaart per jaar 60 kilogram CO₂ per m2 zonnepaneel. Zo kunnen we het broeikaseffect tegengaan.

 • null
  Milieuvriendelijk

Door zonnepanelen aan te schaffen zorg je er zelf voor dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu omdat je CO₂-uitstoot naar beneden gaat. Door energie op te wekken uit een onuitputtelijke natuurlijke bron, ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en steun je de Nederlandse economie. Het is zelfs mogelijk om al je stroom met je zonnepanelen op te wekken, waardoor je op dat vlak zelfvoorzienend wordt.

 • null
  Waardestijging van uw woning

Wanneer u een zonnepaneleninstallatie op uw dak heeft en u wilt uw huis verkopen, dan voegt de geplaatste zonnepanelen extra waarde aan uw woning toe. Onder andere omdat de maandlasten voor de volgende bewoner lager zijn. Daarnaast is een zonnepanelen installatie gunstig voor het energielabel van uw woning. Zonnepanelen zorgen voor een lager energielabel en dus een hogere waarde van de woning betekenen.

Voordelen van zonnepanelen: Bespaar geld en help het milieu

Naast de vele voordelen van zonnepanelen op het gebied van waardevermeerdering en milieuvriendelijkheid, zorgen zonnepanelen ook voor aanzienlijke kostenbesparingen op je energierekening. Door zelf energie op te wekken, hoef je minder elektriciteit van het net af te nemen, wat resulteert in lagere energiekosten. Dit betekent dat je al vanaf de eerste dag begint met besparen. Bovendien zijn er verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar die de investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker maken.

Voordelen zonnepanelen

Hoe en waar plaats ik zonnepanelen?

Schuin dak

Het monteren van zonnepanelen op een schuin dak, met dakpannen op een frame dat over de dakpannen wordt gemonteerd, is een voordelige en solide installatie. Een voordeel hiervan is dat de temperatuur van de zonnepanelen lager blijft doordat er wind onderdoor waait. Hierdoor zal de prestatie van de zonnepanelen verbeteren en krijgt u een beter rendement uit uw zonne-energie installatie.

Plat dak

Is jouw platte dak geschikt voor zonnepanelen? Dan kun je genieten van de voordelen van het opwekken van je eigen stroom: een lagere energierekening, meer onafhankelijkheid, en je bouwt mee aan een goede toekomst voor toekomstige generaties. Vaak worden zonnepanelen op een plat dak zoveel mogelijk richting het zuiden gericht. Dan vangen de zonnepanelen het meeste licht en leveren ze het hoogste rendement op.

Wat heb je nog meer nodig bij zonnepanelen?

Omvormer

Een omvormer is onmisbaar in een zonnepaneleninstallatie. Een omvormer zet de opgewekte energie, van zonnepanelen, om in bruikbare stroom voor in huis. Als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, hoort daar dus een omvormer bij. Omdat een omvormer mede het rendement van zonnepanelen bepaalt, is het belangrijk om voor een goede omvormer te kiezen.

Accusysteem

De Fronius Solar Battery maakt gebruik van krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie. Een lange levensduur, korte laadtijden en een hoge ontladingsdiepte kunnen hierdoor worden gegarandeerd. De opslagcapaciteit van de Fronius Solar Battery kan aan de individuele behoeften van de klant worden aangepast.

Stijlhoeve werkt met topmerken zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn van topkwaliteit en worden geleverd met uitgebreide garanties. We werken samen met gerenommeerde fabrikanten en gebruiken de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat je systeem optimaal presteert.

Solarwattpaneel
Solarwatt

De Solarwatt classic style onderscheidt zich door het mooie design. De voorkant van het paneel heeft volledig zwarte zonnecellen die beschermd zijn door gehard zonneglas met een anti-reflecterende coating. De zwarte folie op de achterkant van het paneel en de onzichtbare interconnectiestrips aan de uiteinden, zorgen voor een egaal zwart vlak dat opgaat in de achtergrond.

Contacteer ons vandaag nog!

Wil je meer weten over hoe de voordelen van zonnepanelen jouw leven kunnen verbeteren? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe je kunt profiteren van de vele voordelen van zonne-energie. Vraag ook een gratis dakscan aan om te zien hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen.

Meer informatie?

Meer weten over zonnepanelen?
Neem dan vrijblijvend contact met Stijlhoeve op.  Klik hier voor de Privacyverklaring