Subsidie voor zonneboilers

 • Bespaar zo’n 50% op energiekosten
 • Verhoogt waarde woning
Vraag gratis offerte aan

Subsidie voor zonneboilers

Bespaar op je energieverbruik

Wil je besparen op je energiekosten en tegelijkertijd duurzaam verwarmen? Overweeg dan een zonneboiler en kijk of je in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Met deze subsidie voor zonneboilers kun je een aanzienlijk deel van de kosten die je maakt bij de aanschaf van een zonneboiler terugkrijgen. Een zonneboiler bestaat uit een warmwaterboiler en een zonnecollector, waardoor je op een milieuvriendelijke manier je tapwater of ruimte kunt verwarmen.

De ISDE maakt het financieel aantrekkelijker om te investeren in duurzame energieoplossingen. Door gebruik te maken van zonne-energie, draag je bij aan een beter milieu en verlaag je je energierekening. De subsidie voor zonneboilers zorgt ervoor dat meer mensen toegang hebben tot deze duurzame technologie.

Subsidie voor zonneboilers

voordelen

van een zonneboiler in jouw huis

 • null
  gratis energie van de zon

Met een zonneboiler benut je gratis de energie van de zon. Zelfs op bewolkte dagen levert hij warmte door de ‘absorptie’ van licht.

 • null
  weinig onderhoud

Een zonnecollector is een robuuste techniek die weinig onderhoud nodig heeft en niet gevoelig is voor storingen.

 • null
  goedkoop & eenvoudig

Een zonneboiler is in Nederland het goedkoopste en eenvoudigste systeem om zonne-energie te benutten met de kortste terugverdientijd.

 • null
  eenvoudige installatie

Een zonneboiler is relatief eenvoudig te installeren en kan geplaatst worden naast het bestaande verwarmingssysteem.

Voor welke zonneboilers geldt deze subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor zonneboilers (ISDE) moet je zonneboiler aan specifieke voorwaarden voldoen. Ten eerste mag de totale apertuuroppervlakte van de zonneboiler niet meer dan 200 m² bedragen. Dit zorgt ervoor dat de subsidie gericht blijft op particulieren en kleine bedrijven die duurzaam willen verwarmen.

Daarnaast moet de zonneboiler geschikt zijn voor het maken van warm tapwater of het leveren van ruimteverwarming in combinatie met warm tapwater. Dit maakt de zonneboiler een veelzijdige oplossing voor verschillende verwarmingsbehoeften. Verder is het essentieel dat de zonneboiler voorzien is van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie, zodat de prestaties en efficiëntie goed gedocumenteerd zijn.

Er zijn twee soorten zonnecollectoren voor zonneboilers

Er bestaan twee soorten zonnecollectoren, de heatpipe zonnecollector en de vlakke plaat collector. Welke je nodig hebt, hangt af van uw wensen.

Zonnecollectoren zonneboilers

Vlakke plaat zonnecollector

De zogenaamde vlakke plaat collector bevat een donkergekleurde absorberende plaat. Deze absorbeert warmte als de zon erop schijnt, waarna ook de buizen en de collectorvloeistof van de vlakke plaat collector verhit worden. De vloeistof geeft warmte af aan het water in het voorraadvat, dat je vervolgens kunt gebruiken in je huis. Isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de vlakke plaat collector tegen warmteverlies beschermd wordt.

heatpipe zonneboiler

Heatpipe zonnecollector

Door het thermosfles principe is de heatpipe zonnecollector beter geïsoleerd dan de vlakke plaat zonnecollector. Bij lagere omgevingstemperatuur zal de heatpipe zonnecollector beduidend minder warmte verliezen dan de vlakke plaat zonnecollector. Dit zorgt vooral op de winterdag, voor- en na-jaar ervoor dat de heatpipe zonnecollector meer warmte oplevert.

Systemen voor de vlakke plaat zonnecollector

De vlakke plaat zonnecollector kan zowel in het dak als op het dak worden gemonteerd.

indak systeem zonneboiler

Indak systeem

Het grote voordeel van een indak systeem is dat het er heel erg netjes uit ziet en dat het de waarde van uw woning verhoogd. Een stukje luxe waar eventuele kopers voor willen betalen.

vlakke plaat collector zonneboiler

Opdak systeem

Installatie door deskundige installateurs

Een andere belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van de zonneboiler subsidie is dat de zonneboiler geïnstalleerd wordt door een deskundige installateur. Dit garandeert dat het systeem correct wordt geïnstalleerd en optimaal functioneert. Een professionele installatie vermindert het risico op problemen en zorgt voor een lange levensduur van de zonneboiler.

Bij Stijlhoeve werken we met ervaren installateurs die bekend zijn met de eisen van de ISDE. Wij zorgen ervoor dat jouw zonneboiler aan alle voorwaarden voldoet, zodat je zonder zorgen de subsidie voor zonneboilers kunt aanvragen. Ons team staat klaar om je door het hele proces te begeleiden, van de keuze van het systeem tot de installatie en het onderhoud.

Hoe vraag je de subsidie voor zonneboilers aan?

Het aanvragen van de ISDE is een relatief eenvoudig proces, maar het is belangrijk om alle vereiste documenten en informatie correct aan te leveren. Je dient onder andere de productkaart, technische documentatie en een bewijs van installatie door een deskundige installateur bij te voegen. Bij Stijlhoeve bieden we uitgebreide ondersteuning bij het invullen en indienen van je subsidieaanvraag.

Onze experts zijn goed op de hoogte van de laatste regelgeving en weten precies wat er nodig is om de aanvraag succesvol te laten verlopen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de administratieve kant en kun je je richten op de voordelen van je nieuwe zonneboiler.

Hoogte van het subsidiebedrag

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type apparaat, de energieprestatie en de jaaropbrengst. Indicatief gaat het om een bedrag vanaf € 500 per apparaat. Dit kan echter oplopen afhankelijk van de specificaties van de zonneboiler. Door te kiezen voor een hoogwaardig systeem met een goede energieprestatie, kun je maximaal profiteren van de subsidie voor zonneboilers.

Het is belangrijk om te weten dat de subsidieaanvraag tijdig ingediend moet worden. De ISDE-regeling heeft een jaarlijks budget, en aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Waarom zonneboilers bij Stijlhoeve?

Stijlhoeve staat bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid en uitstekende service. Wij leveren alleen zonneboilers van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een professionele installatie. Onze ervaren installateurs garanderen dat het systeem optimaal functioneert en voldoen aan alle eisen van de subsidie voor zonneboilers.

Bij Stijlhoeve geloven we in een persoonlijke benadering. We luisteren naar jouw specifieke wensen en bieden op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij jouw situatie. Of je nu particulier bent of een bedrijf runt, wij zorgen ervoor dat je maximaal profiteert van de voordelen van zonne-energie.

Contact

Wij werken met topmerken

Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

Stijlhoeve Nefit boiler

Met een eigen zonne-installatie van Q CELLS verlaagt u uw stroomkosten, verzekert u op lange termijn de energietoevoer voor uw gezin en beschermt u duurzaam het milieu – energetische sanering als uw weg naar zuivere en betaalbare stroom.

Stijlhoeve Atag boiler

ATAG onderschrijft het belang om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Eigen onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in diverse hoogwaardige oplossingen voor warm water zoals onderstaande zonneboilers.

Stijlhoeve HRsolar boiler

Zonneboilers van HRsolar behalen door hun aantrekkelijke prijs en hoge opbrengst het hoogste rendement van Nederland. Daarnaast beperken de zonneboilers van HRsolar de CO2 uitstoot van je huishouden aanzienlijk.

Duurzaam verwarmen met subsidie voor zonneboilers

Een zonneboiler is een slimme investering die zowel financieel als ecologisch voordelen biedt. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wordt deze investering nog aantrekkelijker. Door te kiezen voor een zonneboiler van Stijlhoeve, geniet je van hoogwaardige producten, professionele installatie en deskundige ondersteuning bij de subsidieaanvraag.

 • Eén of meer zonnecollectoren op het dak om zonnewarmte op te vangen
 • Een pomp en leidingen naar het voorraadvat
 • Een voorraadvat (met 80 tot 300 liter water) met verwarmd water.
 • Een naverwarmer, meestal de combiketel

Wacht niet langer en maak de overstap naar duurzaam verwarmen. Neem vandaag nog contact op met Stijlhoeve voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt profiteren van de voordelen van een zonneboiler met subsidie. Investeer in een groene toekomst en bespaar op je energiekosten met de zonneboilers van Stijlhoeve.

Meer informatie?

Meer weten over zonneboilers?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Klik hier voor de Privacyverklaring