Voordelen zonneboiler

 • Bespaar zo’n 50% op energiekosten
 • Verhoogt waarde woning
Vraag gratis offerte aan

Voordelen zonneboiler

Bespaar op je energieverbruik

Heb je ooit nagedacht over de voordelen van een zonneboiler? Steeds meer mensen ontdekken de positieve kanten van deze milieuvriendelijke manier om water te verwarmen. Maar wat maakt een zonneboiler nu precies zo aantrekkelijk?

Bij Stijlhoeve zetten we ons in voor duurzaamheid en energiebesparing. Onze zonneboilers zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de gratis energie van de zon, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je energierekening. Bovendien draag je bij aan een schonere wereld door je CO2-uitstoot te verminderen.

Voordelen zonneboiler

voordelen

van een zonneboiler in jouw huis

 • null
  gratis energie van de zon

Met een zonneboiler benut je gratis de energie van de zon. Zelfs op bewolkte dagen levert hij warmte door de ‘absorptie’ van licht.

 • null
  weinig onderhoud

Een zonnecollector is een robuuste techniek die weinig onderhoud nodig heeft en niet gevoelig is voor storingen.

 • null
  goedkoop & eenvoudig

Een zonneboiler is in Nederland het goedkoopste en eenvoudigste systeem om zonne-energie te benutten met de kortste terugverdientijd.

 • null
  eenvoudige installatie

Een zonneboiler is relatief eenvoudig te installeren en kan geplaatst worden naast het bestaande verwarmingssysteem.

Waarom kiezen voor zonnecollectoren voor je zonneboiler? De voordelen op een rijtje

Het gebruik van zonnecollectoren voor zonneboilers biedt vele voordelen die het overwegen waard zijn. Allereerst zijn zonnecollectoren een duurzame en milieuvriendelijke bron van warmte, omdat ze gebruikmaken van gratis zonne-energie. Door te investeren in zonnecollectoren verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook op lange termijn aanzienlijk op energiekosten.

Een van de voordelen van een zonneboiler is de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, zijn zonnecollectoren niet onderhevig aan prijsschommelingen op de energiemarkt. Dit zorgt voor een stabiele en voorspelbare warmtevoorziening, zelfs in tijden van economische onzekerheid.

Bovendien dragen zonnecollectoren bij aan het vergroten van de waarde van je woning. De installatie van een zonneboiler met bijbehorende zonnecollectoren kan een aanzienlijke meerwaarde bieden aan je huis, wat vooral aantrekkelijk is bij een eventuele verkoop. Potentiële kopers worden aangetrokken door de duurzaamheid en energiezuinigheid van het systeem, waardoor je woning zich onderscheidt op de vastgoedmarkt.

Er zijn twee soorten zonnecollectoren voor zonneboilers

Er bestaan twee soorten zonnecollectoren, de heatpipe zonnecollector en de vlakke plaat collector. Welke je nodig hebt, hangt af van uw wensen.

Vlakke plaat zonnecollector

De zogenaamde vlakke plaat collector bevat een donkergekleurde absorberende plaat. Deze absorbeert warmte als de zon erop schijnt, waarna ook de buizen en de collectorvloeistof van de vlakke plaat collector verhit worden. De vloeistof geeft warmte af aan het water in het voorraadvat, dat je vervolgens kunt gebruiken in je huis. Isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de vlakke plaat collector tegen warmteverlies beschermd wordt.

heatpipe zonneboiler

Heatpipe zonnecollector

Door het thermosfles principe is de heatpipe zonnecollector beter geïsoleerd dan de vlakke plaat zonnecollector. Bij lagere omgevingstemperatuur zal de heatpipe zonnecollector beduidend minder warmte verliezen dan de vlakke plaat zonnecollector. Dit zorgt vooral op de winterdag, voor- en na-jaar ervoor dat de heatpipe zonnecollector meer warmte oplevert.

Systemen voor de vlakke plaat zonnecollector

De vlakke plaat zonnecollector kan zowel in het dak als op het dak worden gemonteerd.

indak systeem zonneboiler

Indak systeem

Het grote voordeel van een indak systeem is dat het er heel erg netjes uit ziet en dat het de waarde van uw woning verhoogd. Een stukje luxe waar eventuele kopers voor willen betalen.

vlakke plaat collector zonneboiler

Opdak systeem

Lagere energiekosten

Een van de grootste voordelen van een zonneboiler is de aanzienlijke besparing op energiekosten. Doordat de zonneboiler gebruikmaakt van de energie van de zon, hoef je minder elektriciteit of gas te gebruiken om water te verwarmen. Dit resulteert in lagere maandelijkse energierekeningen.

Vooral in de zomermaanden, wanneer de zon volop schijnt, kan een zonneboiler vrijwel al je warmwaterbehoeften dekken zonder extra kosten. Over de levensduur van de zonneboiler kunnen deze besparingen flink oplopen, waardoor je investering zich snel terugverdient.

Voordelen zonneboiler: Milieuvriendelijke keuze

Door te kiezen voor een zonneboiler, draag je actief bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk. Een van de voordelen van een zonneboiler is dat traditionele verwarmingssystemen, zoals boilers op gas of elektriciteit, aanzienlijke hoeveelheden CO2 uitstoten.

Zonneboilers daarentegen gebruiken hernieuwbare energie en produceren geen directe uitstoot. Dit helpt niet alleen bij het tegengaan van klimaatverandering, maar draagt ook bij aan schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

Contact

Eenvoudige installatie

Een zonneboiler is relatief eenvoudig te installeren en kan zonder problemen naast je bestaande verwarmingssysteem worden geplaatst. Dit betekent dat je geen ingrijpende aanpassingen aan je huis hoeft te doen en snel kunt profiteren van de voordelen van zonne-energie.

De installatie kan vaak binnen één dag worden voltooid, waardoor je direct begint met besparen en je woning direct duurzamer wordt.

Weinig onderhoud en kostenbesparing

Een zonneboiler is een stevige en betrouwbare techniek die weinig onderhoud nodig heeft en zelden kapot gaat. Hierdoor kun je met weinig moeite en kosten jarenlang genieten van een betrouwbaar systeem voor warm water. Het onderhoud is eenvoudig en zorgt ervoor dat het systeem goed blijft werken.

Daarnaast is een zonneboiler in Nederland het goedkoopste en eenvoudigste systeem om zonne-energie te benutten. De investering in een zonneboiler heeft de kortste terugverdientijd in vergelijking met andere duurzame energieoplossingen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor huishoudens die willen besparen op hun energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.

Wij werken met topmerken

Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

Stijlhoeve Nefit boiler

Met een eigen zonne-installatie van Q CELLS verlaagt u uw stroomkosten, verzekert u op lange termijn de energietoevoer voor uw gezin en beschermt u duurzaam het milieu – energetische sanering als uw weg naar zuivere en betaalbare stroom.

Stijlhoeve Atag boiler

ATAG onderschrijft het belang om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Eigen onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in diverse hoogwaardige oplossingen voor warm water zoals onderstaande zonneboilers.

Stijlhoeve HRsolar boiler

Zonneboilers van HRsolar behalen door hun aantrekkelijke prijs en hoge opbrengst het hoogste rendement van Nederland. Daarnaast beperken de zonneboilers van HRsolar de CO2 uitstoot van je huishouden aanzienlijk.

Voordelen zonneboiler: Financiële voordelen en subsidies

Hoe werkt een zonneboiler?

Stijlhoeve zonneboilers

Het installeren van een zonneboiler kan ook financiële voordelen met zich meebrengen, dankzij verschillende subsidies en stimuleringsmaatregelen die door de overheid worden aangeboden. Een van de voordelen van een zonneboiler is dat deze subsidies een deel van de aanschaf- en installatiekosten kunnen dekken, waardoor de initiële investering lager wordt.

 • Eén of meer zonnecollectoren op het dak om zonnewarmte op te vangen
 • Een pomp en leidingen naar het voorraadvat
 • Een voorraadvat (met 80 tot 300 liter water) met verwarmd water.
 • Een naverwarmer, meestal de combiketel

Bovendien kan je in sommige gevallen profiteren van belastingvoordelen, wat de terugverdientijd van je zonneboiler verder verkort. Het is de moeite waard om te onderzoeken welke subsidies en regelingen beschikbaar zijn in jouw regio om optimaal te profiteren van de financiële voordelen. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen bij het vinden van de beste opties.

Meer informatie?

Meer weten over zonneboilers?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Klik hier voor de Privacyverklaring