Split warmtepomp

  • 70% tot 100% minder gasverbruik
  • Klaar voor de toekomst
  • Bespaar op je energierekening
Gratis warmtepomp quickscan

Een effectieve manier om je huis comfortabel te verwarmen

Heb je ooit overwogen om een split warmtepomp te gebruiken voor je huis? Dit type systeem is ontworpen om warmte uit de buitenlucht te halen en kan alleen worden gebruikt voor ruimteverwarming (CV). Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het biedt een effectieve manier om je huis comfortabel te verwarmen, zelfs in de koudere maanden.

Bij Stijlhoeve bieden we hoogwaardige split warmtepompen aan. Deze systemen bestaan uit een binnen- en buitenunit, waarbij de buitenunit de warmte uit de buitenlucht haalt. Hierdoor is het een efficiënte en milieuvriendelijke optie voor het verwarmen van je woning.

warmtepompen

Wat is een split warmtepomp?

Een split warmtepomp is een verwarmingssysteem dat bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen en brengt deze warmte over naar de binnenunit.

De binnenunit verspreidt vervolgens de warmte door je huis, waardoor het comfortabel warm blijft. Dit systeem is ideaal voor het verwarmen van ruimtes (CV) en biedt een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor je verwarmingsbehoeften.

Voordelen van een split warmtepomp

Met een split warmtepomp kun je genieten van verschillende voordelen. Ten eerste is het systeem zeer energie-efficiënt, wat je energierekening aanzienlijk kan verlagen. Daarnaast is het milieuvriendelijk, omdat het gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen.

Een ander groot voordeel is het comfort: de warmtepomp zorgt voor een gelijkmatige en aangename verwarming van je huis, zonder grote temperatuurschommelingen.

Installatie en onderhoud

Het installeren van een split warmtepomp is relatief eenvoudig, maar het vereist wel professionele hulp. De buitenunit wordt buiten je huis geplaatst, terwijl de binnenunit binnen wordt geïnstalleerd. Het systeem wordt vervolgens verbonden via leidingen die de warmteoverdracht mogelijk maken. Eenmaal geïnstalleerd, is het onderhoud van de warmtepomp minimaal.

Regelmatige controles en schoonmaak van de filters zijn meestal voldoende om het systeem optimaal te laten werken, zodat je er jarenlang probleemloos van kunt genieten.

Geschiktheid voor verschillende woningen

Een split warmtepomp is geschikt voor verschillende soorten woningen, van appartementen tot vrijstaande huizen. Het systeem kan gemakkelijk worden geïnstalleerd in je bestaande verwarmingssysteem, waardoor het een flexibele oplossing is voor veel situaties.

Of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaande woning renoveert, een split warmtepomp kan een uitstekende keuze zijn voor efficiënte en duurzame verwarming.

split warmtepomp

Jouw duurzame verwarmingsoplossing

Wanneer je kiest voor een split warmtepomp, zet je een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst. Door in deze technologie te investeren, verklein je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een groenere wereld. Bovendien zorgt de efficiënte werking van de split warmtepomp ervoor dat je op de lange termijn geld bespaart op je energiekosten. Het is een slimme keuze die zowel het milieu als je portemonnee ten goede komt.

Naast de split warmtepomp bieden we bij Stijlhoeve ook de mono block warmtepomp aan, die volledig binnen wordt geplaatst en warmte haalt uit de afgevoerde ventilatielucht. Beide systemen zijn uitstekende keuzes voor een comfortabele, duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossing voor je huis. Neem contact met ons op om te ontdekken welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past.

Neem contact op

Voor meer informatie over hybride warmtepompen en subsidie mogelijkheden, neem contact met ons op.



    Klik hier voor de Privacyverklaring