Voordelen warmtepomp - wij vertellen het je

 • 70% tot 100% minder gasverbruik
 • Klaar voor de toekomst
 • Bespaar op je energierekening
Gratis warmtepomp quickscan

Voordelen warmtepomp

De rol van de warmtepomp in de energietransitie

Op zoek naar een slimme en efficiënte manier om je huis warm te houden? Misschien is een warmtepomp wel iets voor jou. De voordelen van een warmtepomp zijn talrijk. Deze handige apparaten maken gebruik van zowel schone energie uit de lucht als traditioneel gas om je huis te verwarmen. Zo bespaar je niet alleen op energiekosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Met een warmtepomp van Stijlhoeve geniet je niet alleen van een comfortabel warm huis, maar draag je ook bij aan een groenere wereld. Deze slimme pomp combineert groene energie met gas, waardoor het een perfecte balans vindt tussen zuinigheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien schakelt het apparaat automatisch tussen de warmtepomp en de CV-ketel, zodat je altijd de juiste warmtebron hebt. Met de aanschaf van een warmtepomp zet je alvast een stap in de goede richting naar een duurzamere toekomst.

Voordelen warmtepomp

voordelen

bespaar op energiekosten en zorg ondertussen voor een comfortabel klimaat

 • null
  Klaar voor de toekomst

Het doel is dat Nederland in 2050 van het aardgas af is. Met de aanschaf van een warmtepomp maak je al een eerste stap in de goede richting.

 • null
  Waardevermeerdering huis

Een warmtepomp zorgt ervoor dat de waarde van jouw woning stijgt. Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een HR-ketel, verandert het energielabel van je woning. Een hybride systeem zorgt al voor een verbetering van 1 tot 2 indexklassen/labelstappen.

 • null
  Minder CO₂-uitstoot

Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO₂ in de atmosfeer, wat zorgt voor opwarming van de aarde. Met een warmtepomp wordt het huis (voor een groot deel) met energie uit de lucht of de bodem verwarmd. Hierdoor verbruik je minder tot geen gas en vindt er minder CO₂-uitstoot plaats.

 • null
  Verwarmen en koelen

Naast verwarmen kan een bodemwarmtepomp voor verkoeling zorgen. Dit kan erg van pas komen op bijvoorbeeld een warme zomerdag. Dankzij een warmtepomp is een airco minder snel nodig.

Klaar voor de toekomst

Waarom zou je kiezen voor een warmtepomp? Nou, naast het feit dat het je huis op een efficiënte en milieuvriendelijke manier kan verwarmen, is het ook een stap richting een toekomst zonder aardgas. Nederland heeft als doel gesteld om in 2050 volledig van het aardgas af te stappen. Met de installatie van een warmtepomp ben je alvast goed op weg om dit doel te bereiken.

Het is eigenlijk een eerste stap in de goede richting, waarbij je niet alleen jouw eigen huis toekomstbestendig maakt, maar ook bijdraagt aan een groenere en duurzamere samenleving. Met een warmtepomp ben je klaar voor de toekomst, waarin het gebruik van fossiele brandstoffen steeds meer plaats maakt voor duurzame alternatieven.

Waardevermeerdering huis

Heb je er wel eens aan gedacht hoe je de waarde van je huis kunt verhogen? Een warmtepomp kan hierbij een slimme zet zijn. Het installeren van een warmtepomp leidt namelijk tot een stijging van de waarde van je woning. Hoe dat komt?

Nou, doordat een warmtepomp veel efficiënter omgaat met energie dan bijvoorbeeld een traditionele HR-ketel, verbetert het energielabel van je huis aanzienlijk. Zelfs een hybride systeem kan al zorgen voor een sprong van 1 tot 2 indexklassen of labelstappen. Dus naast het feit dat je met een warmtepomp milieuvriendelijk verwarmt, investeer je ook direct in de waarde van je huis.

warmtepompen

Split warmtepomp

Systeem met buitenunit: de warmte wordt alleen uit de buitenlucht gehaald en kan alleen worden gebruikt voor ruimteverwarming (CV).

Mono block warmtepomp

Systeem zonder buitenunit: het systeem staat in zijn geheel binnen en haalt de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht. Het is geschikt voor verwarming van het sanitaire water en voor het CV-water.

Minder CO₂-uitstoot

Als je je huis op een milieuvriendelijke manier wilt verwarmen en tegelijkertijd bij wilt dragen aan het verminderen van de CO₂-uitstoot, dan is een warmtepomp een slimme keuze. Het gebruik van aardgas voor verwarming draagt namelijk bij aan de uitstoot van het broeikasgas CO₂, wat een negatieve impact heeft op het milieu.

Een warmtepomp biedt een duurzaam alternatief. Door je huis (grotendeels) te verwarmen met energie uit de lucht of de bodem, verbruik je minder tot geen gas en wordt de CO₂-uitstoot aanzienlijk verminderd. Zo draag je niet alleen bij aan het behoud van het milieu, maar geniet je ook van een comfortabele en duurzame verwarming in je huis.

Lees meer over deze subsidie

Verwarmen en koelen

Een warmtepomp biedt niet alleen voordelen op het gebied van verwarming, maar ook als het gaat om verkoeling. Naast het feit dat het je huis efficiënt kan verwarmen, kan een bodemwarmtepomp ook zorgen voor verkoeling op warme zomerdagen.

Dit is vooral handig omdat het gebruik van een warmtepomp de noodzaak voor een airconditioner vermindert. Dus naast het feit dat je huis in de winter comfortabel warm blijft, geniet je in de zomer van een aangenaam koel binnenklimaat, alles dankzij de veelzijdigheid van een warmtepomp.

De slimme keuze: Warmtepomp voordelen ontdekken

Benutten van de voordelen van een warmtepomp gaat verder dan alleen energiebesparing en milieuvriendelijkheid. Een warmtepomp biedt ook meer comfort in huis door gelijkmatige verwarming en koeling en kan zelfs bijdragen aan een verbeterde luchtkwaliteit. Door te kiezen voor een warmtepomp investeer je niet alleen in een duurzamere toekomst, maar ook in het comfort en welzijn van jouw gezin.

Wil je meer weten over de voordelen van een warmtepomp en hoe deze jouw huis kan transformeren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.  Klik hier voor de Privacyverklaring

  Wij werken met topmerken

  Om het beste kwaliteit te garanderen werken wij samen met topmerken.

  Stijlhoeve Mitsubishi pomp

  Onze producten zijn milieuvriendelijk en helpen de CO2  uitstoot verminderen. Van warmtepompen voor residentiële toepassingen tot totaaloplossingen voor tertiaire gebouwen. Mitsubishi heeft het allemaal in huis.

  Stijlhoeve Nibe pomp

  Met een warmtepomp van NIBE creëer je het perfecte comfortniveau in je huis tegen betaalbare kosten en met respect voor de natuur. Een ruime keuze uit een zeer gevarieerd assortiment warmtepompen voor bijna élke situatie.

  Stijlhoeve Stiebel pomp

  Al meer dan 40 jaar leverancier van warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw. Warmtepompen behalen een hoog rendement, zelfs bij extreem koude. Stiebel Eltron staat al jaar en dag bekend om zijn kwaliteit.